Політехніки отримали навчальні матеріали та зразки документації у сфері просторового планування, розроблені на основі методології USAID АГРО

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
програми USAID

4 серпня під час зустрічі з ректором Львівської політехніки Юрієм Бобало та директором Інституту геодезії Корнилієм Третяком керівник напряму земельної реформи програми USAID (United States Agency for International Development Агентство США з міжнародного розвитку) з аграрного та сільського розвитку Сергій Кубах передав навчальні матеріали та зразки документації у сфері просторового планування, які були розроблені на основі методології USAID АГРО.

― Ці матеріали використовуватимемо під час навчання магістрів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій», які завершують навчання наприкінці 2022 року, а також для підвищення кваліфікації понад пів сотні інженерів-землевпорядників та геодезистів, ― пояснили в Інституті геодезії.

Варто зазначити, що USAID ― це незалежне агентство федерального уряду США, яке відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам.

― Програма USAID АГРО підтримала розробку та прийняття законодавства щодо просторового планування та реалізацію пілотних проектів, зокрема в Роганській та Пісочинській громадах Харківської області, щоб напрацювати кращі практики і допомогти іншим громадам, державі та донорським проектам, максимально якісно впровадити новий, сучасний інструмент просторового розвитку територій, ― підкреслив під час зустрічі з представниками Інституту геодезії Сергій Кубах.

Важливо, що просторове планування може стати інструментом для відновлення та економічного розвитку післявоєнного часу.

― Застосування просторового планування дасть можливість розробити цілісний та комплексний план відновлення територій громад, базуючись на розрахунках та планувальні рішення, що включатиме оцінку збитків і вартість відбудови територій і рекультивації земель, виходячи з пріоритетів розвитку громад, ― підкреслив Корнилій Третяк.

 

програми USAID програми USAID програми USAID програми USAID програми USAID програми USAID програми USAID програми USAID програми USAID