Політехніку відвідав президент американської машинобудівної корпорації Head Machinery Corporation

Кафедра технічної механіки та інженерної графіки Львівської політехніки
Фото з відвідин Львівської політехніки

Із 14 по 16 липня гостем кафедри технічної механіки та інженерної графіки Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки був президент американської машинобудівної корпорації Head Machinery Corporation Джон Хед (John F. Head). Свою діяльність корпорація провадить у Денвері, штат Колорадо, США. Також Джон Хед очолює компанію Geopolymer Industries, яка займається дослідженням, розробленням та впровадженням інноваційних геополімерних матеріалів у будівельній галузі.

Джон Хед провів низку зустрічей із завідувачем кафедри технічної механіки та інженерної графіки Віталієм Корендієм і доцентами Олександром Качуром та Володимиром Гелетієм. Поряд із презентаціями розробок і досліджень кафедри ТМІГ було проведено низку екскурсій головним корпусом Львівської політехніки, 14-м корпусом, де розташована дирекція Інституту механічної інженерії та транспорту, а також безпосередньо лабораторіями кафедри. Особливий інтерес у гостя викликали розробки мобільних роботів з гусеничними і крокуючими рушіями, вібраційне обладнання для будівельної галузі (вібротрамбівки, вібротранспортери і вібросепаратори), автоматизоване підіймально-транспортне обладнання (елеваторні стелажі, патерностери тощо).

За підсумками низки зустрічей завідувач кафедри ТМІГ Віталій Корендій та Джон Хед домовилися про шляхи подальшої співпраці як у напрямі виконання проєктно-конструкторських і науково-дослідних робіт для американської корпорації, так і щодо можливостей залучення іноземних інвестицій для розвитку кафедри та споріднених українських підприємств.

Наприкінці зустрічей Віталій Корендій, Олександр Качур і Володимир Гелетій подякували гостю за візит та, окрім низки традиційних подарунків, вручили герб України, виготовлений у процесі презентації обладнання для 3D-друку.

Джон Хед, який щиро підтримує Україну на цьому непростому етапі її історії, побажав усім якнайшвидшої перемоги, кафедрі й Університету – розвитку та процвітання, викладачам – міцного здоров’я і натхнення на нелегкій, проте цікавій освітньо-науковій ниві.

Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки