Політехнікам прочитали курс «Westinghouse як постачальник безпечних інноваційних ядерних технологій для України та світу»

Кафедра теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій
Фото з лекції

Минулого тижня на кафедрі теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Інституту енергетики та систем керування фахівці з Державного науково-технічного центру з ядерної та енергетичної безпеки провели провели 5-денний навчальний курс «Westinghouse як постачальник безпечних інноваційних ядерних технологій для України та світу». Слухачами курсу стали студенти, що навчаються за спеціальністю «Атомна енергетика», та науково-педагогічні працівники ІЕСК.

Навчальна програма курсу містила два модулі: «Основні віхи інтеграції філософії безпеки «Westinghouse» в ядерну галузь України» та «Новітні технології та інноваційні підходи «Westinghouse» до проєктування ядерних реакторів». У межах цих модулів слухачі ознайомилися з проєктами компанії AP1000 PWR, AP300 SMR, eVinci, Westinghouse Lead-Cooled Fast Reactor та їх особливостями, дізналися про диверсифікацію ядерного палива та її роль у зміцненні енергетичної незалежності України тощо. Під час навчання відбувалися дискусії, обговорення та написання тестів для закріплення знань.

За результатами прослуханого курсу всі слухачі отримали сертифікати про проходження навчання, а найважливіше – знання для розвитку та професійного зростання.

Докладніше – на сайті Центру з ядерної та радіаційної безпеки.