Підсумки профорієнтаційного заходу «Майбутній політехнік» на кафедрі менеджменту персоналу та адміністрування

Кафедра менеджменту персоналу та адміністрування
Фото з профорієнтаційного заходу

З 25 по 29 березня 2024 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбувався профорієнтаційний захід «Майбутній політехнік». Викладачі кафедри менеджменту персоналу та адміністрування Інституту економіки і менеджменту проводили відкриті заняття за участю школярів випускних класів, які виявили бажання ознайомитися з особливостями навчання на спеціальностях 073 «Менеджмент» та 051 «Економіка».

У межах дисципліни «Управління розвитком персоналу організації», яку веде доцентка кафедри МПА Роксолана Винничук, абітурієнти взяли участь у апробації тренінгів, які готують студенти кафедри. Зокрема, випробували вправи-криголами, прослухали теоретичний матеріал до тренінгів з лідерства, публічних виступів та креативності, а також взяли участь в активностях та обговореннях. Абітурієнти мали змогу відчути робочу атмосферу, яка панує у стінах Політехніки, а також пройнятися духом дружби та позитиву.

Приєднавшись до практичного заняття з дисципліни «Управління персоналом», яку викладає асистентка кафедри МПА Галина Юрченко, школярі разом зі студентами аналізували особливості адаптації нового працівника, а саме його навчання та узгодження очікувань. Разом вони дослідили, як різні сенсорні системи впливають на наше сприйняття інформації та виконання завдань.

Провівши різні прикладні експерименти, виявили, що жоден із сенсорних каналів не гарантує 100% успішного виконання завдання. Найкращий результат досягають за комбінації різних методів, серед яких: чітке пояснення завдання на словах; візуальні приклади та контекст; постійний зворотний зв’язок і корекція дій.

Відвідавши заняття з дисципліни «Управління персоналом», яке провела доцентка кафедри МПА Наталія Реверенда, учні разом зі студентами мали можливість дослідити особливості та проблеми сучасного ринку праці західного регіону й України загалом. Було розглянуто актуальні тенденції та проблеми ринку праці в сучасних умовах, актуальні вакансії на ринку праці та досліджено, які саме риси хоче бачити роботодавець у своїх майбутніх працівниках. Учні з цікавістю слухали дослідження, дивились відео та брали активну участь у дискусіях, цікавилися студентським життям.

Разом із доцентом кафедри МПА Ярославом Панасом у межах дисципліни «Інформаційні системи і технології в управлінні персоналом» студенти й абітурієнти обговорили переваги використання програмного забезпечення для бізнес-аналітики. Оцінили їх у контексті управління знаннями в умовах цифрової економіки. Ознайомилися з базовими можливостями застосування програмного забезпечення MS Power BI та Tableau.

На завершення абітурієнти зі студентами мали можливість проаналізувати мотивування персоналу з урахуванням особливостей мотиваційних типів працівників, які вивчали в рамках дисципліни «Мотивування персоналу» доцентки кафедри МПА Тетяни Склярук. Слід відзначити, що абітурієнти брали активну участь у дискусіях зі студентами щодо гендерного аспекту мотивації, впливу темпераменту працівника та його інтелекту на застосовувані методи мотивування.

Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу