Підбито підсумки виконання першого етапу проєкту НАТО MilClimATech

Кафедра фізичної, аналітичної та загальної хімії Львівської політехніки
Фото із зустрічі

27 листопада 2023 року відбулася зустріч учасників проєкту НАТО «Пом’якшення наслідків зміни клімату за допомогою передових фітотехнологій для військових земель», на якій було підбито підсумки роботи за результатами виконання завдань першого етапу. Захід проходив у гібридній формі: загалом у ньому взяли участь 28 осіб, зокрема 22 особи підключилися віртуально.

У першій частині керівник кожної з команд-учасниць виступив із короткою доповіддю. Керівник проєкту від Львівської політехніки, к.х.н. Віталій Стаднік розповів про результати моніторингу стану рослин і досліджень проб ґрунту на вміст важких металів, відібраних на експериментальних ділянках у селищі Ворзель Київської області та в місті Долина Івано-Франківської області.

У другій частині заходу керівниця проєкту професорка Валентина Підліснюк розглянула загальний стан реалізації завдань першого етапу. У подальшій дискусії обговорено труднощі з постачанням забрудненої біомаси для виробництва біочару та запропоновано можливі шляхи їх розв’язання.

Загалом за два місяці звітного періоду учасники проєкту подали до друку одну статтю, взяли участь у трьох міжнародних конференціях і подали заявки на участь ще у чотирьох міжнародних конференціях.

Фото із зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі