На кафедрі туризму ІСТР успішно завершилась Літня школа «Вступ до Вікіпедії: як почати писати про рідний край»

Кафедра туризму Львівської політехніки
Фото з Літньої школи

Метою проведення п’ятиденної школи було розвинути у старшокласників зацікавлення рідним краєм і Вікіпедією, а також базові навички роботи з нею та іншими вікіпроєктами, зокрема Вікімандрами і Вікіцитатами.

Учасниками школи були старшокласники Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва, Суховольського ліцею, Ліцею № 74 імені Марійки Підгірянки Львівської міської ради, Лапаївського ліцею імені Героя України Георгія Кірпи та середньої загальноосвітньої школи № 30 міста Львова.

Лекторами школи були викладачі кафедри туризму Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки Мар’яна Сеньків, Мирослава Габа, Наталія Дністрянська, Галина Ільницька-Гикавчук, Андрій Теребух, а також досвідчені вікіпедисти – Павло Сохан, Віра Моторко, Сергій Липко.

Завдяки насиченій програмі школи лекторам вдалося ознайомити учасників із базовими принципами редагування і створення статей краєзнавчої тематики у Вікіпедії, а також її популярних сестринських проєктах – Вікімандрах та Вікіцитатах. Також учасники завантажили у вікісховище власні фотографії рідного краю. Загалом у вікіпроєктах учасники створили 15 нових статей і покращили більше сотні тих, що вже є.

Учасники школи брали участь у конкурсах та вікторинах, переможці яких отримали цінні сувеніри від громадської організації «Вікімедіа Україна». Шість найактивніших учасників, які зробили найбільший внесок у вікіпроєкти, отримали сертифікати про успішну участь у літній школі, а також сувеніри.

Загалом старшокласники позитивно оцінили рівень проведення школи, зазначивши, що продовжать у майбутньому писати у вікіпроєктах про рідний край.

Світлини та презентації лекторів з усіх днів школи – у вікісховищі.

Із результатами внесків учасників можна ознайомитися на сторінці школи у просторі співорганізаторів ГО «Вікімедіа Україна».

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи