На кафедрі хімії та технології неорганічних речовин працюють над спільним українсько-індійським проєктом

Кафедра ХТНР Львівської політехніки
на лекції професора Парага Гогейта

Згідно з програмою виконання робіт, передбачених спільним українсько-індійським науково-дослідним проєктом, на кафедрі хімії та технології неорганічних речовин Львівської політехніки працювали представники Інституті хімічної інженерії (м. Мумбай, Індія) професор Параг Гогейт і аспірантка Пуджа Танекар.

Пуджа Танекар працювала на кафедрі ХТНР впродовж семи тижнів. Вона разом із завідувачем кафедри ХТНР професором Зеновієм Знаком, працівниками НДЛ-41 с.н.с., к.т.н. Юрієм Сухацьким і м.н.с. Ольгою Зінь, а також провідним спеціалістом кафедри Романом Мнихом виконала значний обсяг експериментальних досліджень із кавітаційного очищення стічних вод від бензену. У дослідженням використовували спеціальне технологічне обладнання – гідродинамічний кавітатор струменевого типу, який був розроблений і виготовлений на кафедрі. Окрім виконання експериментальних досліджень, Пуджа Танекар прослухала цикл лекцій стосовно гідродинамічної кавітації з використанням обладнання, створеного на кафедрі ХТНР.

Професор Параг Гогейт перебував у Львівській політехніці впродовж тижня. Він взяв участь в обговоренні отриманих результатів та їхній інтерпретації, прочитав дві лекції на тему кавітаційних процесів за результатами досліджень, виконаних в Інституту хімічної інженерії (м. Мумбай). Активну участь у дискусії після лекцій взяли не тільки працівники кафедри, але й учені, професори інших кафедр, які також працюють в галузі кавітаційних процесів. Наприкінці візиту професор Гогейт і професор Знак розробили план подальших досліджень, які відбуватимуться у Львівській політехніці та Інституті хімічної інженерії.

Гості з Індії ознайомилися з комплексом навчальних корпусів Львівської політехніки, архітектурою Львова, відвідали Оперний театр, піднялись на Високий Замок.

на лекції професора Парага Гогейта на лекції професора Парага Гогейта