Студентські проекти забудови Львова: майже сто учасників прибуло в Університет на воркшоп Urban density lab Lviv 2017

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017

До Львівської політехніки на Міжнародний воркшоп Urban density lab Lviv 2017 з’їхалося майже сто учасників, студентів архітектурних шкіл із України, Польщі й Австрії. На сьогодні це найбільший воркшоп за всю історію його провeдeння.

До заходу долучився головний архітектор Львова Юрій Чаплінський. Він прочитав студентам лекцію про розвиток Львова. А викладачі ІАРХ розповіли про урбаністичну щільність. Упродовж тижня студенти працювали над своїми концепціями. У червні вони з’їдуться знову, щоб представити свої готові проекти вже в міськраді.

– Цього разу маємо 16 проектних груп. Ми запропонували учасникам воркшопу створити проекти на двох ділянках – позаду церкви св. Анни і від головного до приміського залізничного двірця. Після ретельного вивчення території, яке тривало близько п’яти годин, студенти взялися виготовляти макети, – розповідає завідувачка кафедри містобудування Галина Петришин.

Отож, кожна група представила свій варіант забудови виділених територій, про які в нас кажуть «проблемні», а за кордоном – це шанс для втілення цікавих можливостей. Скажімо, на ділянці за церквою св. Анни – гарний краєвид на місто. Отож, на цій території можна збудувати терасне житло із зеленими дахами. Австрійські студенти негативно сприйняли забудову на місці мехсклозаводу. Також подивовані, що при виході з головного вокзалу – відразу проїжджа частина, адже такого давно нема за кордоном.

Загалом мета воркшопу Urban density lab – підвищення містобудівної щільності. Цікаві проекти учасників можуть стати реальною пропозицією нашим архітекторам.

на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017 на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017 на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017 на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017 на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017 на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017 на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017 на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017 на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017 на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017 на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017 на Міжнародному воркшопі Urban density lab Lviv 2017