Листопадове засідання Вченої ради: нагороди, голосування щодо присвоєння вчених звань, результати конкурсу

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із засідання Вченої ради

Зазвичай на кожному засіданні Вченої ради, які відбуваються щомісяця, нагороджують і відзначають викладачів та студентів, які мають певні здобутки в науковій, викладацькій діяльності, навчанні, спорті, суспільному житті. Цього разу було лише дві нагороди, але, як зазначив ректор університету Юрій Бобало, вони варті неабиякої уваги.

За високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок в освіту й науку, за наукові й освітні досягнення нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України нагородили завідувачку кафедри систем штучного інтелекту ІКНІ Наталію Шаховську. За ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків і вагомий особистий внесок у сферу освіти і науки подяку від МОН України отримав завідувач кафедри інформаційних систем та мереж Василь Литвин.

Також Вчена рада проголосувала за кандидатів на присвоєння вчених звань професорів: Софію Василюк (кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнологій ІХХТ), Мирона Гоголя (кафедра будівельного виробництва ІБІС), Ананія Когута (кафедра органічної хімії ІХХТ), Олександра Маслака (кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності ІНЕМ), а також за доцентку Анну Шилінг (кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності ІГСН).

Серед подій, про які йшлося на засіданні, – завершення щорічного конкурсу монографій, підручників і посібників. Вчена рада затвердила його результати.

На конкурс були подані 64 наукові праці (25 монографій, 12 підручників, 27 посібників). За підсумками конкурсу в номінації «Найкраща монографія» першу премію присудили праці «Застосування БПЛА у військовій справі та аерозніманні» (автори: В. Глотов, М. Флис, В. Колесніченко, А. Гуніна). Другою премією відзначили дослідження Radiation-resistant hall magnetic field sensors and instrumentations (автори: І. Большакова, Р. Голяка, Т. Марусенкова, Ф. Шуригін), третьою – «Хінгідронний метод очищення газів від сірководню» (автори: А. Калимон, З. Знак, А. Слюзар).

У номінації «Найкращий підручник» першою премією відзначено «Математичний аналіз. Ч. 1» (автори: П. Каленюк, П Костробій та ін.), другою премією – підручники авторства Г. Петришин, Б. Посацького, Ю. Ідак «Містобудівне проєктування. Частина 1: Місто як об’єкт проєктування» та «Містобудівне проєктування. Частина 2: Проєктування структурних елементів міста», третьою – «Бухгалтерський облік. Основи теорії та практики» (А. Загородній та ін.).

Номінація «Найкращий навчальний посібник»: на першому місці – «Дендрологія» (Г. Лукащук, Г. Петришин), на другому – «Чисельне моделювання хімічних технологічних процесів з використанням моделюючої програми ChemCad (І. Гуськова, А. Нагурський, В. Ватаманюк), на третьому – «Хімія та технологія полімерів у прикладах і задачах» (В. Скорохода, Н. Семенюк, Ю. Мельник, М. Братичак).

Фото із засідання Вченої ради Фото із засідання Вченої ради Фото із засідання Вченої ради Фото із засідання Вченої ради Фото із засідання Вченої ради Фото із засідання Вченої ради Фото із засідання Вченої ради Фото із засідання Вченої ради Фото із засідання Вченої ради Фото із засідання Вченої ради