Львівську політехніку представили на освітньо-туристичній виставці в Державі Кувейт

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з виставки

Кувейтський університет періодично організовує тематичні виставки для популяризації різних напрямів соціально-культурного життя держави. Цього року темою виставки були освіта й туризм. У Кувейті нарешті скасували понад 18-місячні протиепідемічні обмеження, тому громадяни й резиденти емірату активно цікавляться темою міжнародного туризму, а також освітою в іноземних університетах.

Цьогорічна освітньо-туристична виставка в Кувейтському університеті була доволі масштабна й стенд Посольства України зайняв один із центральних павільйонів виставки та привернув увагу щонайменше 500 відвідувачів. Оскільки цільова аудиторія виставки – абітурієнти, студенти та викладачі, основний акцент презентаційної частини було зроблено на українських університетах.

«Участь України в кувейтській освітньо-туристичній виставці – лише один із багатьох успішних проєктів освітньої дипломатії. Ми понад місяць ретельно готувалися до участі – опрацьовували дизайн нашого павільйону, готували матеріали, обговорювали з українськими ЗВО (зокрема Львівською політехнікою) формат презентацій тощо. На мою думку, нам вдалося справити незабутні враження на гостей заходу. Офіційні години роботи триденної виставки були від 9-ї до 12-ї, однак часто спілкування з відвідувачами тривало набагато довше», – розповіла Ольга Сегеда, третя секретарка Посольства України в Державі Кувейт, яка опікується питаннями публічної дипломатії.

«Важливо, що, окрім стенда Посольства України, в межах нашого павільйону працював стенд кувейтської команди U APP, яка розробила однойменний інноваційний застосунок для абітурієнтів. Додаток надає користувачу підтримку повного циклу, що охоплює пошук університету, подання документів, проходження співбесід та інші кроки, необхідні для вступу у ЗВО. Наразі у додатку міститься інформація лише про п’ять українських університетів, однак залучення до нього більшої кількості ЗВО стане додатковим ефективним інструментом промоції вищої освіти в Україні серед громадян та резидентів Кувейту. Якість та вартість вищої освіти в Україні роблять її конкурентоспроможною на міжнародному освітньому ринку. Тому присутність нашої держави на освітніх заходах, на кшталт виставки в Кувейтському університеті, примножує ефект дипломатичних зусиль, спрямованих на представлення освітнього потенціалу України», – підкреслив Олександр Балануца, Посол України в Державі Кувейт.

На стенді українського посольства представляли інформаційні матеріали п’яти топ-університетів України, зокрема Львівської політехніки. Сприяла участі нашого університету в заході завідувач кафедри нафтогазової інженерії та зварювання Олеся Максимович.

«Посольство надало можливість представити Львівську політехніку на такому масштабному заході й відзначило нас, як один із найперспективніших ЗВО України. Ми спільно з проректоркою з міжнародної діяльності Наталією Чухрай підготували всі необхідні матеріали для оформлення стенду. На моніторі постійно відтворювали проморолики про академічне та студентське життя політехніків, зокрема й іноземних студентів, які навчаються в нашому університеті. Ми також представили інформаційні брошури про Львівську політехніку загалом і про кафедру зокрема»,– додала Олеся Володимирівна.

Львівська політехніка була одним із перших університетів, що відгукнулися на запрошення Посольства взяти участь у виставці Кувейтського університету. Сучасні реалії вимагають дедалі більшої цифровізації, тому більшість матеріалів була представлена в електронному вигляді за допомогою QR-кодів, онлайн-брошур, відеороликів тощо. Матеріали, які стосувалися Львівської політехніки, швидко розійшлися серед гостей павільйону, що є ознакою зацікавленості кувейтських абітурієнтів.

Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки