Національний університет «Львівська політехніка» запрошує на навчання студентів з усього світу

Львівська політехніка
випуск магістрів-іноземців

Національний університет «Львівська політехніка» в різні періоди розвитку завжди мав у своєму контингенті чимало студентів-іноземців. Загалом його закінчили понад 9 тисяч громадян іноземних держав, що представляють чотири континенти світу.

Раніше для іноземців діяла тільки україномовна програма, але нещодавно запрацювала й англомовна. Сьогодні у Львівській політехніці навчаються близько 250 іноземних громадян на контрактній основі та за міжнародними угодами.

Розповідає проректор із науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Львівської політехніки Олег Матвійків.

– На яких умовах абітурієнт із-за кордону може вступити до Львівської політехніки?

– Просимо надати скани паспорта, документів про освіту, аби знати, що абітурієнт вивчав. Тоді робимо йому запрошення через Центр міжнародної освіти при МОН. Подальші процедури продовжуємо вже у Політехніці… Вступники складають тести з фізики, математики, мови, проходять співбесіду. Перед навчанням на україномовній програмі треба пройти підготовчі курси з української мови, що тривають від півроку до року.

– Чи багато охочих вступати саме на англомовну програму? Чи є у нас умови для того?

– Звичайно, що умови є. Англомовна програма – це наше спасіння. Інтерес до неї зростає. Є навіть абітурієнти, які після підготовчого відділення вирішують навчатися не українською мовою, а англійською. Трохи менше половини іноземних студентів вчаться на англомовній програмі. Цього року ми вперше випустимо таких бакалаврів і вперше набиратимемо вступників до англомовної магістратури (досі мали лише україномовну). Зараз також ідеться про створення англомовної програми на комп’ютерних науках, адже цього літа було багато запитів від іноземців саме на цю програму.

– Чи студенти англомовної програми вивчають українську мову?

– Так, вивчають. Щоправда, кожна спеціальність дає різну кількість годин: механіки – більше, будівельники – менше… Ми вважаємо, що кожен повинен знати мову країни, в якій навчається. Тому хочемо стандартизувати курс української мови для англомовних студентів бакалаврату.

Львівська політехніка запрошує на навчання студентів з усього світу

Львівська Політехніка запрошує на навчання студентів з усього світу (українська версія)