Львівська політехніка долучилася до консорціуму для реалізації міжнародного проєкту TRUST Rise

Кафедра теорії права та конституціоналізму Львівської політехніки
Фото із зустрічі в Ізраїлі

З 2 по 6 вересня 2023 року у Тель-Авіві (Ізраїль) в академічному коледжі Оно (Ono College) відбувалася зустріч учасників міжнародного консорціуму, партнерів проєкту «Цифровий поворот у Європі: посилення надійності відносин за допомогою технологій» (digital TuRn in EUrope: Strengthening relational reliance through Technology, акронім – TRUST, ґрантова угода 101007820, Horizon2020-MSCA-RISE). Консорціум було створено у 2020 року для реалізації проєкту TRUST Rise упродовж 2021–2025 років, і тепер він складається з академічних та неакадемічних партнерів з Бельгії, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Китаю, України та Франції.

Під час зустрічі відбулися передбачені проєктом події: засідання наглядової ради та організаційного комітету щодо звітування керівників робочих програм правничого, фінансово-економічного й інженерного напрямів, запровадження блокчейн-технологій в освіту, право і публічне адміністрування, фінанси та економіку (аналіз їхнього виконання). Окремий фокус семінару «Фінансова економіка: децентралізація фінансових ринків та запровадження блокчейн технологій» стосувався розвитку cybersecurity forensics, довіри у криптосвіті, заснування та діяльності криптоспільнот.

На брокерському заході «Інноваційні програми ЄС: відкриті можливості», що відбувся у Європейському інституті інновацій та технологій (Тель Авів), було обговорено сучасні виклики інноваційних екосистем, інструменти та механізми їхнього подолання. Міждисциплінарний круглий стіл «Блокчейн-технології для розумних міст (smart cities)» стосувався передумов запровадження блокчейн-технологій у фінансах, міському самоврядуванні та knowledge management.

Національний університет «Львівська політехніка» долучився до консорціуму для реалізації проєкту TRUST Rise як український академічний партнер із 1 вересня 2023 року. Керівник проєкту від Університету Ірина Софінська, д.ю.н., професорка кафедри теорії права та конституціоналізму Інституту права, психології та інноваційної освіти, представила Львівську політехніку й основні напрями діяльності у проєкті (право, психологія, соціальні комунікації, інноваційна освіта і публічне адміністрування) під час зустрічі учасників міжнародного консорціуму, академічних та неакадемічних партнерів проєкту TRUST Rise.

Участь науково-педагогічних працівників Університету (зокрема аспірантів ІППО) у проєкті TRUST Rise упродовж 2023–2025 років передбачає десять стажувань (кожне терміном один місяць) для виконання досліджень, передбачених робочими програмами проєкту, спільні публікації з представниками академічних і неакадемічних партнерів проєкту, участь у семінарах, воркшопах, симпозіумах та конференціях, організованих партнерами проєкту, тощо.

Фото із зустрічі в Ізраїлі Фото із зустрічі в Ізраїлі