Літні профорієнтаційні школи Львівської політехніки для учнівської молоді: підсумки

Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації
Фото з Літньої школи

У червні 2023 року Національний університет «Львівська політехніка» у співпраці з Львівською обласною малою академією наук учнівської молоді на базі нашого університету очно провели 5 літніх профорієнтаційних шкіл, спрямованих на допомогу учням 8–10 класів у виборі їхнього майбутнього фаху. Це:

  1. «IT Camp»;
  2. «Політехнік Camp»;
  3. «С&B Camp (хіміко-біологічна школа)»;
  4. «РобоМеМ (Робототехніка, Механіка, Моделювання 3D)»;
  5. «Четвертий елемент».

Перша школа, проведена на базі Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій, Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології та Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки, мала на меті показати учням увесь спектр освітніх програм Університету, які спрямовані на різні напрями програмування.

Друга школа, реалізована силами Інституту енергетики та систем керування, Інституту будівництва та інженерних систем, Інституту економіки і менеджменту та Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола, представила учням широке коло інженерних спеціальностей, фахівці з яких є вкрай затребуваними на українському ринку праці – енергетики, будівельники, екологи, економісти тощо.

Третя школа, «С&B Camp (хіміко-біологічна школа)», яку проведено в Інституту хімії та хімічних технологій, була реалізована для учнів, які у майбутньому планують обирати спеціальності хіміко-біологічного спрямування – фармацевти, біотехнологи, хіміки-інженери та хіміки-технологи.

Школа «РобоМеМ», реалізацію якої забезпечував Інститут механічної інженерії та транспорту, розкрила для учнів такі напрями, як конструювання БПЛА, автомобільної техніки, інженерне матеріалознавство, прикладна механіка тощо.

Остання школа – «Четвертий елемент», проведена Інститутом геодезії та Інститутом телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки, була спрямована на те, щоб показати учням безпілотні літальні апарати та їхнє використання для аерофотозйомки, космічний моніторинг Землі, створення web-карт і 3D-моделей будівель та місцевості.

Кожна школа супроводжувалась реалізацією учнями своїх власних проєктів, які діти захищали в останній день навчання. Проєкти стосувались:

  • автоматизації «розумного» будинку»;
  • створення й налаштування власного інтернет-магазину засобами CMS Wordpress та плагіну WooCommerce;
  • проектування і виготовлення патріотичної символіки;
  • дослідження якості питної води;
  • практичного застосування EO Browser, Google Earth Pro, Giovanni, ArcGIS online та Google My Map.

Школи охопили понад 100 учнів міста й області. Учасників було нагороджено пам’ятними сертифікатами і запрошено до подальшого продовження навчання у Малій академії наук та Національному університеті «Львівська політехніка».

Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації Львівської політехніки, який координував проведення цих заходів в Університеті, планує і надалі сприяти учням у виборі їхнього майбутнього фаху та запрошує всіх охочих до співпраці!

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи