Лабораторія НДЛ-40 передає унікальне обладнання для лінії виробництва гідрогелевих пов’язок Aquior

Кафедра органічної хімії Львівської політехніки
Колектив НДЛ-40 передає пакувальний апарат

«Під час сертифікації цього обладнання проблем не буде» – так про якість нестандартного специфічного обладнання, яке було виготовлене науково-дослідною лабораторією НДЛ-40 для лінії виробництва гідрогелевих лікувальних пов’язок Aquior, каже державний аудитор, який проводив попередню перевірку можливості сертифікації цієї технологічної лінії.

Ці слова можна вважати визнанням високого професіоналізму науковців, конструкторів, інженерів та працівників НДЛ-40. Колектив працівників кафедри робототехніки та інтегрованих технологій машинобудування Інституту механічної інженерії та транспорту у складі доцента Володимира Боровця, асистента Олександра Качура, провідного інженера Ігоря Мельничука, інженера Володимира Федини та слюсаря І. Махінька розробили, спроєктували і на власних виробничих площах повністю виготовили все специфічне обладнання цієї лінії. Це дало змогу виготовляти й поставляти для потреб фронту значну кількість гідрогелевих виробів медичного призначення.

Навіть після налагодження виробництва колектив НДЛ-40 не втратив інтересу до цієї тематики. Колектив співробітників та студентів Інституту хімії та хімічних технологій (професор Володимир Самарик, професор Сергій Варваренко, с.н.с. Н. Носова, н.с. Н. Букартик., н.с. З. Надашкевич., доцент С. Хом’як, студенти Р. Матіїшин, А. Сачук, О. Борденюк, Д. Боцула, В. Шабікова), які займаються виробництвом пов’язок та експлуатують установку, відчувають незмінну увагу з боку досвідчених механіків та їхнє постійне прагнення до вдосконалення технологічного процесу.

На фотографіях показано моменти процесу передавання в експлуатацію унікальної пакувальної машини. Тут потрібно відзначити, що ця пакувальна машина спроєктована й виготовлена за фінансової підтримки Львівських клубів Rotary, якій значною мірою сприяв професор кафедри фізичної, аналітичної та загальної хімії Володимир Старчевський.

Включення цієї пакувальної машини в технологічну лінію значно полегшить процес пакування і дасть змогу збільшити продуктивність виробництва гідрогелевих лікувальних пов’язок Aquior.

Колектив НДЛ-40 передає пакувальний апарат Колектив НДЛ-40 передає пакувальний апарат Запуск і робота апарата