Конкурси проєктів у межах Програми досліджень і навчання «Євратом» на 2023–2025 роки

Національна академія наук України
Заставка до конкурсу

Триває формування консорціумів і приймання заявок на участь у конкурсах проєктів за оголошеною в березні 2023 року Робочою програмою на 2023–2025 рр. Програми досліджень і навчання «Євратом».

Європейська Комісія ухвалила Програму досліджень та навчання «Євратом» на період 2021–2025 років задля взаємодоповнення із Рамковою програмою ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» в частині фінансування ядерних досліджень та інновацій. Бюджет програми «Євратом» на весь час її виконання становить 1,38 мільярда євро. Вона використовує однакові з програмою «Горизонт Європа» інструменти і правила участі.

Наразі відкрито 11 конкурсів за Робочою програмою «Євратом» на 2023–2025 роки. Їхній перелік, докладну інформацію про умови участі у конкурсах та онлайн-інструменти для пошуку партнерів і подання заявок розміщено на сайті Європейської Комісії (Funding & tenders opportunities).

Приймання заявок триватиме до 8 листопада 2023 року.

Максимальний обсяг відповідних конкурсних грантів становитиме від 1 мільйона до 20 мільйонів євро.

Тематику цих 11 конкурсів разом із короткими анотаціями та посиланнями на докладну інформацію про кожен конкурс подано на сайті Національної академії наук України.