Туристична пісня – те, що люблять в ІСТР: команда кафедри туризму здобула перемогу на фестивалі «Бабине літо»

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
на фестивалі «Бабине літо»

Із нагоди Всесвітнього Дня туризму 27 вересня в Яворівському національному природному парку вдев’ятнадцяте відбувся молодіжний фестиваль української туристичної пісні «Бабине літо».

Не вперше його учасниками були студенти Інституту сталого розвитку Львівської політехніки. Цьогоріч команда «Нелегали» кафедри туризму здобула перемогу в новій номінації – «Туристичний вогник».

– Атмосфера фестивалю була надзвичайна! Я готував авторську композицію на мелодію пісні «Попереду жахи-шляхи» гурту Ot Vinta. Взагалі, стараюся бути якомога активнішим, щоб не обмежуватися лише навчанням, а й розвивати свої таланти. Я входжу до Спілки української молоді, цьогоріч уперше вестиму власний гурток, граю на гітарі. Звик, що зі СУМ їздимо багато, тож для мене активне й насичене життя – це норма. Переконаний, що не можна просто просиджувати в гуртожитку чи постійно зависати у клубах, – каже один із учасників «Бабиного літа» першокурсник ІСТР Валерій Локайчук.

Цьогоріч уперше за багато років дух фестивалю переміг конкурсність – так охарактеризувала «Бабине літо – 2017» старший викладач кафедри туризму Ольга Недзвецька. Не відчувалося конкуренції, а було приязне ставлення один до одного, взаємна підтримка. Активною була, звичайно, і команда ІСТР, яка підготувала виступи в усіх конкурсних номінаціях.

З авторською піснею на музику «Бременських музикантів» виступила першокурсниця ІСТР Тетяна Лозинська. Дівчина каже, що на сцені завжди почувається впевнено і любить виступати. Бо ще в школі брала участь у кожному святі. А такий фестивальний досвід був перший, тож і вражень багато.

У «Бабиному літі» також узяли участь студенти Технологічного коледжу Львівської політехніки. Вони перемогли в номінації «Туристичний квартал». Крім цього, «Парубком Розточчя» обрали студента цього коледжу Максима Дикого.
 

Фото із сайту ЗІК