Колядували всі: у студентському храмі блаженного священномученика Олексія Зарицького організували коляду

Роксолана Семчишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з колядування

14 січня у храмі блаженного священномученика Олексія Зарицького колядували студентський хор «Натхненні», квінтет Misericordia й учасники Волонтерського простору DoBro.

Розпочав спільну коляду студентський хор «Натхненні», який з 2021 року супроводжує недільні літургії у храмі. Свого часу його створили о. Юрій Остапюк, голова Центру студентського капеланства та капелан Національного університету «Львівська політехніка», і музикант Матвій Мельник, що став керівником хору.

Наступними виступили учасники Волонтерського простору DoBro з різдвяною історією, з якою на Різдво відвідували місцевих жителів, а також парафії УГКЦ на Сході України. Це спільнота активних молодих людей, основною метою яких є просвітницько-едукаційна робота з дітьми та молоддю на Сході й деокупованих територіях Півночі України.

– У наших традиціях – наша сила! Тому спільна коляда є нашою доброю щорічною традицією, в якій ми єднаємося задля прослави Новонародженого Христа! А після коляди маємо ще нагоду почастуватися, поспілкуватись і провести час разом, – розповіла Ольга Литвиненко, голова Волонтерського простору DoBro.

Завершив коляду студентський квінтет Misericordia, який зачаровує своїм співом, – під акомпанемент ліри та дощовиці разом із ним гучно колядували всі парафіяни храму. Політехнікам він добре відомий насамперед тим, що супроводжує студентських капеланів, коли ті відвідують наш університет з Йорданським благословенням. Серед учасників колективу й випускник Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки Роман Медвідь.

– Коляда у студентських храмах для нас є традиційним дійством. Щороку ми стараємось об’єднати в коляді всю нашу спільноту: студентів і вихованців, колективи, які вони утворюють, гостей храмів та добродіїв студентського капеланства, жителів навколишніх гуртожитків, викладачів і працівників студмістечка й університету. Підготовка до Різдва Христового, а особливо до різдвяної поїздки на Схід, об’єднує всіх цих людей у реалізації задуму. Молодь має значну підтримку від парафіян храму й у цій коляді своєрідно дякує спільноті за допомогу, а також ділиться радістю Різдва Христового та пережитого у поїздці: показує те саме дійство, яке кілька тижнів тому відбувалося для захисників і жителів Сходу України. І все це посилюється неймовірними колядами хору, який завжди старається до звичного нам звучання будь-яких пісень додати свої особливі наголоси й цікавинки. Misericordia зазвичай виконує старовинні коляди та пісні з використанням музичних інструментів – у цьому виявляється їхня особливість і своєрідне звучання. Коляда у студентському храмі – дуже тепле й радісне дійство, і ми, студентські капелани, завжди стараємося організувати її так, щоб кожен почувався як вдома та зміг пережити Різдво Христове по-справжньому, – наголосили в Центрі студентського капеланства.

Тож бажаємо політехнікам невичерпної енергії до творення добра. Хай лунають дзвінкі колядки, а в родинах панують мир, злагода і любов!

Фото з колядування Фото з колядування Фото з колядування Фото з колядування Фото з колядування Фото з колядування Фото з колядування Фото з колядування Фото з колядування