Колектив МІОКу зустрівся із науковицею з Оксфордського університету Марні Гавлетт

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото із зустрічі

У Міжнародний інститут освіти, культури та з’вязків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» завітала в гості Марні Гавлетт (Marnie Howlett) – антропологиня, політологиня, викладачка кафедри політики та міжнародних відносин Оксфордського університету.

До сфер наукових зацікавлень пані Гавлетт належать картографія, геополітичні явища та націоналізм у країнах, що раніше входили до складу Радянського Союзу. У своїх наукових працях Марні послуговується якісними методами досліджень.

У 2018 році міоківці вже мали радість співпрацювати з Марні Гавлетт. На той час (ще аспіранткою) вона писала дисертацію про особливості сприйняття національної ідентичности в дітей – мешканців прикордонних теренів України. Науковиця досліджувала тексти дитячих творів, написаних для проєкту «Життя – Тобі!».

Тепер же гостю ознайомили з новинками видань МІОКу та проєктами, над якими в Інституті працюють зараз. Розповіли про посібник з української мови як іноземної «Спіймай Сковороду», подкаст «Діаспора. Культура» та низку інших справ, про які стане відомо згодом.

Щиро дякуємо Марні за візит і тепле спілкування! Плекаємо надію на продовження співпраці уже над новими проєктами.