Кафедра СКС взяла участь у Наукових фестинах Львівської політехніки

Кафедра спеціалізованих комп’ютерних систем Львівської політехніки
Фото з фестин

24 квітня 2024 року відбувся виставковий захід профорієнтаційного спрямування «Наукові фестини у Львівській політехніці». Він проходить щорічно з метою підтримання позитивного іміджу Університету, заохочення здібної й талановитої молоді вступати до Львівської політехніки, ознайомлення з особливостями та перевагами навчально-наукових інститутів та кафедр, а також для забезпечення інформаційного супроводу вступної кампанії.

Цього року невеликий дощ трохи затримав розгортання виставкових наметів та початок презентацій, але, незважаючи на холодну погоду, на майданчику біля головного корпусу панували святковість та зацікавленість. Можна було побачити групки школярів, які після оглядин експонатів щось жваво між собою обговорювали.

Від кафедри спеціалізованих комп’ютерних систем Інституту комп’ютерних наук, автоматики та метрології свої розробки презентували студенти старших курсів. Один із них демонстрував систему управління мікродвигунами, розроблену на основі мікрокомп’ютерної системи сучасного покоління одноплатного комп’ютера Raspberry Pi, який застосовують для різноманітних проєктів у сфері комп’ютерної техніки та інтернету речей. Інший студент показував цілком кондиційну комп’ютерну гру на смартфоні.

Демонстрація таких самостійних розробок мала показати як рівень підготовки студентів у виші, так і спрямування навчального процесу.

Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин