Кафедра ІМКС стала співорганізатором Всеукраїнського круглого столу до 100-річчя Союзу українських адвокатів

Кафедра історії, музеєзнавства та культурної спадщини
Фото із круглого столу

Кафедра історії, музеєзнавства та культурної спадщини Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки разом із Центром досліджень адвокатури і права Національної асоціації адвокатів України, Радою адвокатів Львівської області, юридичним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка стала співорганізатором Всеукраїнського круглого столу «Союз українських адвокатів на службі справедливості та Україні», присвяченого 100-річчю з часу заснування Союзу. Захід відбувся 15 листопада 2023 року.

Учасники круглого столу у своїх доповідях відзначили вагомий внесок Союзу українських адвокатів у розвиток національної свідомості, правової і політичної культури українців у міжвоєнний період, донесення правди про національно-визвольну боротьбу, розвиток інституту адвокатури.

Завідувач кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини, к.і.н., доцент Іван Хома підкреслив важливість вшанування та популяризації пам’яті (оцифрування документів, встановлення меморіальних таблиць, проведення заходів, видання спогадів) про українських адвокатів, які завжди стояли на чолі державотворчих процесів; відшуковувати забуті й маловідомі імена українських правників.

Представники від Національної асоціації адвокатів України та голова Ради адвокатів Львівської області спільно з викладачами кафедри окреслили майбутні стратегії співпраці з Національним університетом «Львівська політехніка» у сфері збереження культурної спадщини української адвокатури.

Афіша заходу Фото із круглого столу Фото із круглого столу Фото із круглого столу