Інститут архітектури та дизайну співпрацюватиме з Культурним інститутом фортифікації в Шибенику (Хорватія)

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з конгресу

Інститут архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» та Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького 31 травня 2023 року підписали Угоду про співпрацю з міжнародною організацією Forte Cultura в особі Культурного інституту фортифікації в Шибенику (Public Cultural Institution Fortress of Culture Šibenik), Хорватія, з метою співпраці в галузі охорони культурної спадщини, зокрема фортифікації.

Під час наукового конгресу з фортечного туризму представниця Львівської політехніки, доцентка кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Ореста Ремешило-Рибчинська виступила з доповіддю на тему «Архітектурна спадщина в Україні підчас війни. Стан фортифікації в Підгірцях. Європейсько-українська співпраця».

Тему виступу обговорили й запланували подальшу співпрацю.

Буде проведено спільну міжнародну літню школу зі студентами (зокрема з Національного університету «Львівська політехніка») в м. Шибенику у 2024 році. Представникам нашого Університету запропонували підібрати до 5 студентів та підготувати пропозиції тем досліджень.

Заплановано продовження обговорення поточних питань співпраці у жовтні 2023 року в Нідерландах. Зокрема, слід підготувати інформацію про стан пам’яток фортифікаційного будівництва на теренах західних областей України.

Звіт Орести Ремешило-Рибчинської було заслухано на засіданні кафедри дизайну та основ архітектури.

Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу
Приєднані файли