Індійський «слон» зайшов у Львів: випускник Політехніки Лутфор Рахман знайомить львів’ян із культурою Індії

За матеріалами порталу «Твоє місто»
Ілюстрація до матеріалу

Львів є гастрономічною столицею України. Проте навіть на його карті до 2012 року не було індійської кухні. Бенгалець Лутфор Рахман розповів Tvoemisto.TV, як йому вдалося познайомити львів’ян із культурою Індії, які міфи про індійські страви розвінчують у його закладі «Слон» та чому важливо зберегти індійську кухню у Львові.

– Коли я навчався в Національному університеті «Львівська політехніка», було дуже багато іноземних студентів, зокрема з Індії, Бангладеш, Пакистану, Непалу. Живучи в гуртожитку, вечорами ми збиралися на кухні й готували вечерю. То були свого роду змагання страв, смаків, приправ. Ми охоче ділилися порадами, приправами (які в той час завозили тільки самі студенти з дому, тож були реально на вагу золота) та й пригощали один одного завжди залюбки. Вже в цей час я зрозумів, що люблю куховарити, цікавився рецептами страв, пробував експериментувати (найчастіше через те, що не було доступу до суто індійських інгредієнтів).

Саме в студентські роки у мене з’явилася мрія відкрити свій заклад індійської кухні у Львові, адже бачив, що дуже мало людей знали щось про індійську кухню. Це було у 1993–1995 роках. Після завершення університету мене підтримали й до певної міри підштовхнули мої друзі. Я дуже хотів мати свій заклад, де зможу контролювати процес, смак та все інше…
 

Повний текст матеріалу Індійський «слон» зайшов у Львів. Як працює заклад, що має кухню, якій тисячі років читайте на сайті «Твоє місто».