Гостями Університету були Генеральний прокурор України Юрій Луценко та голова ЛОДА Олег Синютка

Прес-служба Львівської політехніки
На Вченій раді

Перше питання порядку денного чергового засідання Вченої ради Національного університету «Львівська політехніка» було присвячено підсумкам роботи у 2015–2016 навчальному році. Доповідав ректор Університету професор Юрій Бобало.

Промовець наголосив, що Вчена рада впродовж означеного часу розглядала найважливіші й найактуальніші питання життєдіяльності Університету, перспектив його розвитку. У цей період, зокрема, затверджено нові Правила прийому вступників, суттєво змінено структуру кафедр , навчальних планів і програм. Накреслено шляхи розв’язання проблем підвищення ефективності наукових досліджень, застосування електронних засобів навчання і контролю успішності студентів, міжнародної співпраці, атестації науково-педагогічних кадрів тощо. Продовжили практику заслуховування звітів директорів навчально-наукових інститутів, коли головну увагу зосереджували не на здобутках, а нерозв’язаних питаннях і перспективах розвитку.

У майбутньому, на думку ректора, слід приділяти більшу увагу змісту освіти, підготовки підручників і посібників відповідно до нових технологій освітньої діяльності, поглиблення інформатизації Львівської політехніки. Він відзначив плідну діяльність комісій Вченої ради, які очолюють професори Валерій Дудикевич, Орест Лозинський, Зеновій Бліхарський та Ярина Турчин. Відтак присутні схвалили план роботи Вченої ради Львівської політехніки на 2016–2017 навчальний рік.

Участь у роботі засідання цього колективного органу Університету взяли Генеральний прокурор України Юрій Луценко і голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Нагадаємо, що Юрій Луценко 1989 року закінчив електрофізичний факультет Львівського політехнічного інституту.

– Львів для мене – місто особливе – сказав він. – Тут я здобув вищу освіту, тут знайшов своє кохання. Я вдячний своїм вчителям, Львову і за науку, і за уроки національної самосвідомості та патріотизму.

Наш гість розповів про мотиви, які спонукали його погодитися на тяжку ношу Генерального прокурора. «У мене двоє синів (старший добровольцем пішов у зону АТО). Вони запитують у мене: «Чому в країні нічого не змінюється?». Юрій Віталійович сказав про одну з умов очікуваних змін: «Не нав’язувати жодних кадрових пропозицій у системі прокуратури. Я – людина Президента, але я не людина Порошенка».

Найперше завдання, вважає він, – відновити довіру людей до прокуратури. Це означає – очищення. Серед найперших помічників нового Генпрокурора – люди, які воювали в АТО. «Той, хто проливав кров за Батьківщину, здатен «випустити «дурну кров» із старої прокуратури...».

Ловіть не стільки старих злодіїв, скільки нових. І ловіть не дрібну рибку, а велику рибу. Така настанова Юрія Луценка для нових прокурорських кадрів. «Посудина українського суспільства так кипить, – наголосив він, – що може зірвати кришку. Люди чекають реальної боротьби з корупцією і злочинністю».

На засіданні Вченої ради мав слово і голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Він, зокрема, сказав: «На жаль, мені не довелося вчитися у Львівській політехніці. Але я завжди з гордістю розповідаю про цей вищий навчальний заклад, який є стандартом високої, справді європейської якості освіти».

Голова облдержадміністрації виконав доручення Президента України Петра Порошенка – вручив посвідчення Заслужених працівників освіти України проректорові з науково-педагогічної роботи Університету професорові Дмитру Федасюку та професорові Інституту економіки та менеджменту Анатолію Загородньому.

На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді