Доцентка кафедри туризму ІСТР організувала Вікімарафон у сільській школі Комарнівської громади

Кафедра туризму Львівської політехніки
Заставка до заходу

31 січня у Новосільському навчально-виховному комплексі І–ІІ ступенів, що у Новому Селі Комарнівської міської громади на Львівщині, доцентка кафедри туризму Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки Мар’яна Сеньків провела вікізустріч для учнів та педагогів у рамках Вікімарафону 2024, присвяченого 20-річчю україномовної Вікіпедії. До слова, нещодавно Мар’яна успішно завершила курс для тренерів Вікіпедії.

Представниця Університету ознайомила учасників заходу з базовими правилами написання статей у Вікіпедії, а також з особливостями Вікімарафону. Розказала про досвід проведення першої літньої вікішколи для старшокласників на базі Львівської політехніки, а також про інші цікаві освітні заходи, які вдалось реалізувати у 2023 році. Розповіла про Ігоря Костенка, героя Небесної сотні, який був ініціатором Вікімарафону й у 2014 році посмертно став кращим вікіпедистом року за версією засновника Вікіпедії Джиммі Вейлза.

Під час практичної частини зустрічі учасники створили облікові записи у Вікіпедії, проглянули сторінку Вікімарафону, а також окремі статті про Комарнівську міську громаду й започаткували нові статті на цікаві їм теми. Загалом було створено сім нових статей.

Всіх учасників Вікімарафону було нагороджено пам’ятними сувенірами від громадської організації «Вікімедіа Україна».

Докладніше про результати зустрічі можна прочитати на сторінці Вікімарафону на вкладці «Вікізустрічі».

Фото з вікізаходу Фото з вікізаходу Фото з вікізаходу Фото з вікізаходу Фото з вікізаходу Фото з вікізаходу Фото з вікізаходу Фото з вікізаходу Сертифікат Мар’яни Сеньків