Доцент катедри УМ зі студентами ІГСН та ІКТА відвідали Музей історії Львівської політехніки

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин музею

Студенти група ІВ-12 (ІКТА) та СЗ-41, СЗ-42 (ІГСН) з доцентом катедри української мови Оксаною Микитюк відвідали Музей історії Львівської політехніки. Цікава розповідь провідної фахівчині музею Соломії Харамбури неабияк вразила студентів.

«13 листопада 2023 року з ініціативи доцента катедри УМ Оксани Романівни Микитюк, ми, студенти груп СЗ-41, СЗ-42, мали можливість відвідати Музей історії Львівської політехніки. Перебуваючи в головному корпусі, ми занурились в історичний екскурс становлення Університету, що був заснований 1816 року. Зокрема, заслухали цікаві розповіді від п. Соломії Харамбури. Цікавим було почути про видатних постатей, які навчались у Львівській політехніці та здійснили вагомий вклад задля незалежности України, це: Степан Бандера – провідник ОУН, автор Акта відновлення Української Держави; Роман Шухевич – генерал УПА; Катерина Зарицька – очільниця Червоного Хреста УПА та зв’язкова Р. Шухевича. Дякую за можливість побачити актову залу Львівської політехніки, у якій зображено картини Ю. Матейка, та залу Захарієвича, який був ректором університету. Загалом отримав чудові враження, адже екскурсія була змістовною та пізнавальною» (Ростислав Осташ, гр. СЗ-41).

«Рекомендую Музей Львівської політехніки для всіх, хто цікавиться освітою та науковими досягненнями» (Ірина Качмарська, гр. СЗ-41).

«Атмосфера музею переповнена духом «Науки і Мистецтва», що виражено не лише латинським девізом на аттику, але й через приголомшливу скульптурну композицію Леонарда Марконі. Його твір, що зображує Інженерну науку, Архітектуру та Механіку, залишає незабутнє враження про об’єднання науки та творчости. Цей музей – справжня перлина, яка розкриває перед відвідувачем багатство історії та досягнень» (Катерина Мирончук, гр. СЗ-42).

«Екскурсія була дуже цікавою та пізнавальною» (Марія Моцюк, гр. СЗ-42).

«Найбільше мене вразило експозиція старовинних наукових приладів вимірювальних та оптичних, котрі п. Соломія показала нам з практичної точки зору, що було дуже пізнавально. А також хотілося би подякувати викладачці з ВЕЛИКОЇ літери – це наша дорога та шанована Оксана Романівна Микитюк, яка організувала не першу пізнавальну екскурсію нам студентам. І, звичайно, передусім варто подякувати нашим воїнам, котрі боронять наш спокій!!!» (Ірина Козєлєва, гр. СЗ-42).

«Відвідування Музею історії Львівської політехніки – це захоплива подорож у світ науки та технологій. Залишилися незабутні враження від відвідування!» (Вікторія Іваник, гр. СЗ-42).

«Музей історії Львівської політехніки залишає найпозитивніші спогади. Організаційний аспект музею вражає своєю структурованістю та плануванням, що дозволяє відвідувачам легко орієнтуватися та вивчати експозиції» (Надія Ригус, гр. СЗ-41).

«Я дуже задоволений побаченим і хочу побажати музею залишитися не лише частиною історії, але й натхненням для майбутніх винаходів. Львівська політехніка зберігає не тільки артефакти минулого, але й відкриває двері в майбутнє, роблячи відвідування незабутнім» (Андрій Ремський, гр. СЗ-42).

«Ця екскурсія надихнула мене вивчати історію університету та його видатних науковців і випускників. Дякую організаторам за цікаву подорож у світ науки та освіти» (Софія Вовк, гр. СЗ-42).

«Варто зауважити, що атмосфера музею Львівської політехніки сприяє не лише навчанню, але й вражає своєю витонченістю та педагогічною вартістю. Кожен експонат є своєрідним вікном в минуле, яке дозволяє гостям музею краще розуміти важливість наукових досліджень і технологічних інновацій у формуванні нашого сучасного світу» (Ірина Ваньовська, гр. СЗ-42).

«Університет своїм унікальним збереженням історії та культурного спадку та музей Львівської політехніки стає осередком відкриття для кожного, хто прагне зрозуміти вагу технічної освіти та культурного спадку» (Денис Побурчак, гр. СЗ-42).

Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею