Допомога воїнам і вимушено переміщеним особам ― пріоритетні напрями волонтерства у Львівській політехніці

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Центр комунікацій Львівської політехніки
волонтерство

Допомога нашим воїнам і вимушено переміщеним особам ― два напрями діяльності, які залишаються пріоритетними для львівських політехніків від першого дня повномасштабної війни.

Не минає ані дня, щоб Центр збору гуманітарної допомоги Львівської політехніки не надсилав на передову те, що вкрай необхідне нашим воїнам. Як розповів очільник центру Володимир Шепітчак, за кілька тижнів вдалося закупити три автівки на потреби ЗСУ, які зараз воюють на півдні нашої країни. Передавали і медикаменти, засоби гігієни та продукти.

Також за зібрані внески нашого університету придбали ще одну автівку. Разом із транспортним засобом на передову передали квадрокоптери, маскувальні сітки, побутову хімію, засоби гігієни, продукти харчування, цигарки.

Волонтерська діяльність студентів-політехніків заслуговує окремої уваги. Від 24 лютого вони невтомно працюють із вимушено переселеними особами, які тимчасово перебувають у спортивних корпусах університету. Асоціація випускників Політехніки ініціювала матеріальне заохочення таким студентам. Голова правління Асоціації Ігор Павлішевський та член правління, засновник і генеральний директор ПП «Світчай» та будівельної компанії «БісанБуд» Бірендра Сінг ― подякували молоді за активну позицію в такий непростий час.

― Важливо сьогодні підтримувати і тих, які жертвують свій час на волонтерство. Дякую правлінню Асоціації випускників за підтримку наших волонтерів. Наші студенти, на мою думку, можуть бути прикладом для багатьох. Адже вони фактично без вихідних, без відпочинку допомагають тим, хто опинився в надзвичайно складних обставинах через окупацію чи активні бойові дії в їхніх рідних містах чи селах. Політехніки працюють із вимушено переміщеними особами з першого дня війни, забезпечуючи їх усім необхідним, ― зазначив проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Львівської політехніки Роман Корж.

волонтерство волонтерство волонтерство волонтерство волонтерство