Для студентів кафедри ХТС провели лекцію-екскурсію на тему використання природних і штучних кам’яних матеріалів

Кафедра хімічної технології силікатів Львівської політехніки
Фото з лекції

Однією з форм організації навчального процесу, яка потребує застосування активних методів навчання, є лекція-екскурсія. Для ознайомлення студентів ІІІ курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» з різноманітними за походженням гірськими породами й особливостями їхньої експлуатації в сучасних умовах, що внаслідок техногенної діяльности людини характеризуються підвищеною агресивністю, доцент кафедри хімічної технології силікатів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Зенон Боровець організував інтерактивне заняття в межах архикатедрального собору Святого Юра, що входить до переліку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Споруда і прилегла територія облаштовані з використанням широкого спектру кам’яних матеріалів природного та штучного походження.

За кілька останніх десятиліть в атмосфері різко збільшилася концентрація вуглекислого газу, який, взаємодіючи з вологою повітря, утворює карбонатну кислоту, що є агресивним чинником щодо будівельних матеріалів, особливо тих, у складі яких є карбонат кальцію. На прикладі елементів будівельних конструкцій та скульптури, виготовлених із вапнякового пісковику, було продемонстровано процес їхнього пришвидшеного руйнування внаслідок техногенної діяльности людини.

Подія підкреслила важливість таких зустрічей для забезпечення студентів навичками і знаннями, необхідними для досягнення успіхів у навчанні та майбутній професії.

Студенти висловили подяку Зенону Боровцю за пізнавальну та інформативну лекцію-екскурсію.

Кафедра хімічної технології силікатів і надалі планує проводити інтерактивні лекції-екскурсії як дієвий засіб підвищення ефективности підготовки майбутніх фахівців з метою засвоєння знань про традиційні та сучасні будівельні матеріали і технології їхнього виготовлення серед здобувачів вищої освіти.

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції