Для студентів ІБІС провели оглядову екскурсію конструкцій будівлі церкви Святого Андрія у Львові

Кафедра будівельних конструкцій та мостів Львівської політехніки
Фото з екскурсії

3 квітня 2024 року професор кафедри будівельних конструкцій та мостів Інституту будівництва та інженерних систем Львівської політехніки Богдан Демчина разом із доцентом Михайлом Сурмаєм провели для студентів-будівельників груп БД-41, 42 та студентів спеціальності «Пожежна безпека» групи ПБ-41 чергову екскурсію для ознайомлення з дерев’яними та кам’яними конструкціями історичних споруд міста Львова.

Цього разу відвідали будівлю церкви Святого Андрія на площі Соборній, 3а, яка від 1990 року є греко-католицькою парафією, де служать отці василіани. Давніше це був однойменний римо-католицький костел при монастирі ордену бернардинів, які з 1460 року облаштувалися у Львові.

До сьогоднішнього дня у храмі збережено унікальні дерев’яні кроквяні аркові системи даху, кам’яні склепіння, оригінальні розписи, зокрема герби жертводавців, що доклалися до будівництва всього монастирського комплексу, вівтарі. У храмі зберігалися мощі святого Яна з Дуклі, якого раніше вважали покровителем міста, а його статую після реставрації встановлено над церковною криницею.

Студенти з цікавістю оглянули всі яруси храму, балкони по периметру головної зали, старовинний орган та приміщення святилища церкви.

Щира подяка від кафедри і студентів о. Пантелеймону з церкви Святого Андрія за допомогу в організації екскурсії!

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії