День Львівської політехніки на кафедрі містобудування Інституту архітектури та дизайну

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Фото із заходу

Кафедра містобудування Інституту архітектури та дизайну святкувала День Львівської політехніки 7 березня нагородженням студентів за підсумками осіннього семестру 2023–24 навчального року.

Після трьох років карантинних обмежень студенти нарешті з ентузіазмом працювали минулий семестр в аудиторіях, проєкти почали приймати видрукуваними (цифровий архів також наповнюється), відновлено виставкову традицію кафедри.

У березні коридори головного корпусу Університету заповнили стенди з підсумковою виставкою кращих курсових проєктів та робіт під назвою «Архітектура та містобудування», які були нагороджені дипломами від кафедри містобудування (завідувач кафедри – професорка Галина Петришин). Виставка викликала неабияке зацікавлення студентів і стала селфі-зоною для авторок та авторів проєктів. Також молодші студентки і студенти мають можливість ознайомитися з тематикою та обсягом проєктів, видами архітектурної графіки тощо.

На бакалаврському рівні кафедра веде обов’язкові предмети для всього потоку спеціальності 191 «Архітектура та містобудування» («Проєкт нового поселення» з дисципліни «Містобудівне проєктування» проходить 9 академічних груп), а також дисципліни вибіркового блоку за кафедрою, на якому щосеместру навчаються по дві академічні групи. Разом – сотні проєктів, які починаються з чистого листа, а складність об’єкта зростає від семестру до семестру.

Щиро вдячні стейкхолдерам та випускникам кафедри, які підтримують творчі пошуки студентів та вручили відзнаки за особливі досягнення, вміння і знання:

  • Державне підприємство «Державний інститут проєктування міст «Містопроєкт» (директор Володимир Ходак, нагороди вручала головний архітектор проєктів Інеса Склярова),
  • Приватне підприємство «АРХНОВО» (керівник Степан Тупісь);
  • ПП «ЮЛІУС» (директор Людмила Гнесь);
  • компанія Viz-me (керівник Роман Любицький);
  • ПП «АРХТІМ Львів» (керівник Ярослав Бурило).

Як сказав у вітальному слові з нагоди Дня Львівської політехніки ректор Юрій Бобало, «ми маємо кому дякувати! Святкуючи 208-му річницю Львівської політехніки, насамперед дякуємо нашим захисникам, завдяки яким маємо змогу й далі навчатися та працювати».

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу