Аматорський театр студентів Золочівського фахового коледжу Університету здійснив постановку різдвяного вертепу

Золочівський фаховий коледж Львівської політехніки
Фото з вертепу

21 січня 2024 року у Палаці культури імені Ігоря Білозора було людно. Аматорський театр студентів Золочівського фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» здійснив постановку різдвяного вертепу з колядою.

Сценарій дійства був побудований із поєднанням подій сьогодення та народження Христа. На сцені можна було зустріти Царів зі Сходу і волонтерів сьогодення, пастушків Віфлеєма та воїнів Небесної Сотні, сцену святвечора мирної домівки і солдатів в окопах під артилерійськими обстрілами. Вдала гра акторів перенесла глядачів у далекий період панування Ірода та водночас підтекстом акцентувала увагу на Іроді сьогодення.

Справжньою родзинкою різдвяної містерії стали гості – музиканти військового оркестру Харківської академії Національної гвардії України під керівництвом Андрія Чабанова. Інструментальне звучання колядок у їхньому виконанні подарувало присутнім глядачам чудовий настрій Різдва аж до наступного року.

Та на цьому свято не закінчилось. У вестибюлі Палацу культури після закінчення дійства на глядачів та акторів чекав солодкий сюрприз – фуршет від студентів і викладачів коледжу. Захід мав благодійну мету: в холі було розміщено скриньку для донатів на ЗСУ, про реалізацію яких буде проінформовано на інформаційній сторінці освітнього закладу.

Докладніше – на сайті Золочівського фахового коледжу.