НТБ Львівської політехніки
в бібліотеці

У Науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» 18–19 травня 2017 року вітали учасників VII Міжнародної конференції «Інформаційний простір бібліотеки». Захід відвідало понад 70 бібліотечних фахівців (доповідачів і гостей) з усіх регіонів України і 44 наших колег із Польщі.

Робота конференції відбувалася у формі пленарного засідання і чотирьох тематичних секцій: «Стратегічні напрями формування інформаційного простору бібліотеки», «Інформаційні ресурси і технології», «Створення образу бібліотеки у локальному і регіональному середовищі», «Інформаційне забезпечення навчального і наукового процесів». У рамках проведення конференції організовано круглий стіл «Шляхи реалізації Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP)».

На конференції було представлено практичний досвід бібліотек провідних навчальних закладів Києва, Харкова, Дніпра, Кривого Рогу, Львова. Піднято питання вдосконалення й оцінювання якості інформації в бібліотечних Інтернет-сервісах, запропоновано польські електронні джерела бібліографічної інформації на допомогу українському досліднику тощо. Також розглянуто практичні аспекти створення електронних ресурсів у закладах культури та організації доступу до інформації як можливість співпраці бібліотек вищих навчальних закладів з аутсорсинговими організаціями.

На усіх секціях, як очної, так і дистанційної участі, розглянуто досвід 18 бібліотек вищих навчальних закладів Польщі. Понад п’ятдесят учасників конференції з Білостока, Варшави, Вроцлава, Катовіце, Кєльце, Кракова, Лодзі, Любліна, Ополе, Познані, Ряшіва, Щецина поділилися з українськими колегами своїми здобутками і дослідженнями.

Ті, хто не мав змоги прибути особисто, взяли участь у дистанційній сесії, матеріали якої розміщено у електронному науковому архіві НТБ Львівської політехніки. Серед них – презентація здобутків бібліотеки Інституту інформаційних технологій COMSATS, Ісламабад (Пакистан).

Для учасників конференції організовано змістовну культурно-освітню програму: тематичну екскурсію «Втрачені пам’ятки історії» кампусом Львівської політехніки, візит до Головного університетського корпусу та приміщення бібліотеки середини ХІХ – початку ХХ ст. У рамках співпраці з провідними бібліотеками Львова, запропоновано екскурсію до Інституту досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів і відвідини головного корпусу Львівської національної наукової бібліотеки України імені Василя Стефаника, ознайомлення з діяльністю Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка в історичному приміщенні на вулиці Драгоманова, 5.

З усіма презентаціями і тезами доповідей за кілька днів пропонуємо ознайомитися в електронному науковому архіві Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка».

в бібліотеці в бібліотеці в бібліотеці в бібліотеці в бібліотеці в бібліотеці