Хмельницькі політехніки зробили крок до проходження практики на підприємствах Німеччини

Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки
Фото з іспиту

Перші вісім студентів Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» успішно склали іспит з німецької мови на рівень А2. Юні політехніки впевнено наблизились до своєї мети – пройти практику на провідних тюрингських підприємствах та опанувати технології, методи й виробничі процеси у найдосвідченіших фахівців і майстрів. Це вже другий крок у рамках підписаної угоди з Торгово-промисловою палатою німецького міста Ерфурта, яка має великий досвід у впровадженні дуальної системи освіти в Німеччині.

Договір діє для спеціальностей 131 «Прикладна механіка» та 133 «Галузеве машинобудування» та надає можливість студентам одночасно з дипломом коледжу отримати і німецький кваліфікаційний диплом. Попереду ще напружена робота й отримання сертифікатів рівня В1, В2.

Нещодавно відбулись іспити, які складались із письмового завдання і аудіювання, що дало змогу перевірити вміння студентів слухати, читати, писати й розмовляти німецькою мовою. Перед початком іспиту із вступним словом-заохоченням до присутніх звернувся директор Німецько-Українського освітнього центру Львівської політехніки Денис Невінський. Він розповів про напрацьований досвід львівських коледжів. Політехніки, які першими взяли участь у цій програмі, вже проходять практику в Німеччині. Гість повідомив і про покращення фінансування програми нашими німецькими партнерами й налаштував студентів на позитив та успішний результат.

Завідувач відділення інженерної механіки Олексій Матвєєв із приємністю зазначив, що пандемія Covid-19 не стала на заваді 12 студентам, які отримали сертифікат рівня А1. Тож бажаємо успіху нашому студентству та впевненості у своїх силах.

Фото з іспиту Фото з іспиту Фото з іспиту