Викладачі кафедри фізичної, аналітичної та загальної хімії провели зустріч з майбутніми студентами

Кафедра фізичної, аналітичної та загальної хімії
Фото із заходу

У межах програми професійно-орієнтаційної роботи серед школярів викладачі кафедри фізичної, аналітичної та загальної хімії Національного університету «Львівська політехніка» провели зустріч з учнями випускних класів у загальноосвітній школі № 9 міста Львова із залучення на навчання до Національного університету «Львівська політехніка».

Також, викладачі кафедри доцент Лілія Олійник, доцент Зоряна Комаренська та професор Оксана Макота провели відкритий урок для учнів восьмих класів середньої загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів міста Львова № 48.

Доцент Лілія Олійник розповіла про сучасні напрями розвитку хімії та про перспективні спеціальності, яким навчають студентів в Інституті хімії та хімічних технологій Львівської політехніки. Зустріч була спрямована на надання допомоги учневі у визначенні та виборі конкретної професії на основі виявлення й оцінки його загальних і спеціальних здібностей, здатностей, інтересів, потреб.

Викладачі кафедри розповіли про особливості вступу до Національного університету «Львівська політехніка», зокрема про підготовчі курси Інтелектуального навчально-наукового центру професійно-кар’єрної орієнтації.

Доцент Зоряна Комаренська та професор Оксана Макота ознайомили учнів зі спеціальностями Інституту хімії та хімічних технологій: «Хімічні технології та інженерія», «Харчові технології», «Біотехнології та біоінженерія», «Фармація, промислова фармація», їхнім змістом і наповненням, перспективами й можливим подальшим працевлаштуванням та розвитком після їхнього закінчення, а також з 11 кафедрами ІХХТ, які забезпечують та здійснюють підготовку студентів цих спеціальностей ще з 1872 року.

Також учнів ознайомили з інфраструктурою Національного університету «Львівська політехніка», навчальними корпусами, студмістечком, бібліотеками, спортивними базами та спортивно-оздоровчими таборами в Карпатах і на узбережжі Чорного моря.

Викладачі поінформували учнів про можливості під час навчання. Зокрема, студенти можуть отримувати додаткові стипендії та займатися науковою роботою, а в подальшому стажуватися в багатьох наукових закладах Європи й США. Також студенти можуть отримувати різні доплати і стипендії: зокрема, студенти двічі на рік можуть брати участь у конкурсах індивідуальних стипендій у межах програми «До вершин з Рошен». Переможці конкурсу отримують щомісячну доплату до стипендії в розмірі 5000 гривень (бакалаври) та 7000 гривень (магістри).

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу