Тетяна Пасович, тижневик «Аудиторія»
делегація з Піднебесної

27 листопада до Львівської політехніки завітала делегація з Китаю. Як розповіла завідувачка кафедри прикладного матеріалознавства та обробки матеріалів ІІМТ професор Зоя Дурягіна, на початку цього навчального року у складі української делегації вчених вона відвідала Китай, натомість тепер науковці, менеджери китайських галузевих підприємств та установ приїхали з візитом-відповіддю.

Вони хочуть налагодити стосунки. Гостей, за словами Зої Антонівни, цікавлять спеціальності власне механічного скерування, зокрема кафедри матеріалознавства (ПМОМ) та зварювання (ЗВДВ). Вони декларували наміри домовитися про обмін з Україною для перепідготовки фахівців із цього профілю.

– І ми сподіваємося, що зможемо зацікавити їх у цьому напрямі, – додала професор Зоя Дурягіна.

Вітаючи делегацію, проректор із науки професор Наталія Чухрай наголосила, що коли Політехніка тільки зароджувалася, інженерна механіка вже була серед перших напрямів, за якими готували фахівців.

– І тепер Інститут інженерної механіки та транспорту також займає чільне місце в університеті, його науковці мають значні здобутки, – додала Наталія Іванівна. – Тож сподіваюся, що сьогоднішня зустріч буде плідною для обох сторін і вдасться налагодити подальшу взаємовигідну співпрацю.

З Інститутом інженерної механіки та транспорту гостей ознайомив директор доцент Олексій Ланець. Професор Зоя Дурягіна виступила із презентацією про ІІМТ і кафедру ПМОМ.

делегація з Піднебесної делегація з Піднебесної делегація з Піднебесної делегація з Піднебесної делегація з Піднебесної