Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Політехнік-2

Щоліта в навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-2» (смт Славське) вирує життя. А цього року там триває генеральний ремонт великого триповерхового другого корпусу, щоб створити комфортабельніші умови проживання.

– Минулі роки ми приймали по 130 осіб, а цьогоріч, у зв’язку з такими масштабними ремонтними роботами, змушені були зменшити кількість відпочинкових місць лише до 33-х. Селимо дітей до корпусу № 4, крім цього, ректор дозволив надавати дітям кімнати у службовому корпусі. Та вже наступного літнього сезону всі, хто приїде на відпочинок до «Політехнік-2», житимуть у відновленій будівлі, де кожна кімната матиме окремі душ, умивальник і туалет замість спільних на поверхах, – розпочав розмову директор НОТ «Політехнік-2» Володимир Білодід.

Великі переміни вирішили розпочати ще наприкінці минулого літа. Уже повністю замінили старий дах на новий, добротний, із металопрофілю, добудували блоками стіни горішнього поверху, а зверху, для виконання плану університету з енергоощадження, облаштовують окрему котельню. Також на третьому поверсі вже розпочали проводити електромережу, а на всіх поверхах – зводити перегородки.

– Рівночасно триває будівництво та реконструкція спортивних майданчиків. Ми плануємо зробити міні-футбольне поле за євростандартами 20 на 40 м зі штучним покриттям, гімнастичний і волейбольний майданчик із піском. На футбольному полі вже встановили металеві конструкції для сидінь, доробляємо освітлення й будемо застеляти бруківкою хідники, – додав керівник «Політехнік-2». – Також реконструюємо корпус № 9, розташований у лісі. Це окремі будиночки для сімейного відпочинку.

Також у генеральному плані розвитку бази закладено будівництво клубу, конференц-зали та їдальні в одному корпусі та стоянки для автомобілів. Директор пропонуватиме проводити там виїзні наукові семінари та конференції – це буде й відпочинок, і робота.

– Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-2» вже не перший рік лідирує серед відпочинкових баз Львівщини. Та ці всі зміни можливі лише завдяки підтримці керівництва нашого університету: ректора Юрія Бобала, першого проректора Володимира Павлиша, проректорів Анатолія Мороза, Романа Коржа й Володимира Крайовського – усі дбають, щоб «Політехнік-2» ставав щораз кращим, – наголосив на завершення Володимир Петрович.
 

Фото із сайту «Славське»