Кафедра фінансів
Герб Львівської політехніки

Ілля Негрій, магістр групи ФБМ-13 (2017 р.)

Для перевірки правильності ключових для твого життя рішень існує лише один показник – час. І тому озираючись назад, можу з впевненістю можу сказати, що я ніколи не жалів про рішення проїхати пів країни й вступити до Національного університету «Львівська політехніка». На даний момент часу я студент п’ятого курсу кафедри Фінансів в одному з найпрестижніших університетів України.
Політехніка від першого дня стала рідною домівкою, а викладачі рідної кафедри зайняли в моєму житті водночас місце мудрих наставників і справжніх колег, що готові поділитися з тобою всіє глибиною свого досвіду, але при цьому, розмовляючи з тобою, як з рівним. А так воно і є, ти можеш зайнятися науковою роботою в співавторстві з кожним викладачем кафедри й пліч-о-пліч взятися за вирішення актуальних економічних проблем порівно поділивши обов’язки та доклавши максимум зусиль ваш науковий тандем зможе з гордістю пишатися своєю публікацією у свіжому номері наукового вісника.
Беззаперечно такі епізоди та безліч інших приємних моментів перетворюють процес навчання в працю, якою приємно займатися, де мотивації хоч відбавляй і немає жодних нарікань про витрачений даремно час.
Але мені хочеться розповісти про епізод, який можна вважати показовим в питанні того, що тобі може дати рідний університет.
Варто зазначити, що я здобуваю магістерський диплом не лише Львівської політехніки, а ще й в Гірничо-металургійній академії в місті Кракові. Таке навчання за кордоном стало наслідком моєї участі в програмі двох дипломів, яка є результатом дружньої співпраці між двома університетами. Це незрівнянний досвід, що дає змогу звичайному студенту одночасно здійснювати навчання в двох європейських країнах.
Краків прийняв нас з відкритими обіймами, а Гірничо-металургійна академія надала все необхідне, щоб українські студент відчували себе комфортно. Така програма дозволила мені спробувати себе в новому культурному середовищі, зустріти нових друзів та здобути цінних досвід.
В Польщі, як виявилося, навчатися не так складно, якщо в тебе є хороша база профільних знань, а іноземну мову можна швидко вивчити, головне багато спілкуватися й не боятися наробити помилок, бо як без цього. Так група студентів з України комфортно відчуває себе в Кракові, самовіддано навчається, здає сесію й знаходить час на відпочинок.
Але справжнє задоволення, це після декількох місяців закордоном повернутися додому, провідати близьких і знову відвідати рідний університет. Звісно в політехніці на мене чекає, ще одна сесія, зовсім не складна, якщо методично працювати над поставленими завданнями.
Підсумовуючи хочу висловити вдячність своїй Політехніці і особливо рідній кафедрі Фінансів, яка ніколи не перешкоджала моїм прагнення, а лише підтримувала та заохочувала мене до досягнення великих цілей. Також я персонально вдячний кожному викладачу наукового колективу кафедри фінансів, які професійно наповнюють мене корисними знаннями, що беззаперечно є на одному рівні з європейськими, про що я можу стверджувати з власного досвіду.

Ілля Негрій Ілля Негрій