Автомобільно-дорожній коледж Львівської політехніки
на конференції

18 травня 2017 року Львівському автомобільно-дорожньому коледжі Національного університету «Львівська політехніка» у відбулась І Міжнародна науково-технічна онлайн-конференція «Альтернативні джерела енергії на автомобільному транспорті».

Ідея проведення Міжнародної конференції виникла на основі успішного досвіду роботи Львівського автомобільно-дорожнього коледжу з Естонською компанією HMV-Systems Baltic, яка займається комп’ютерною діагностикою автомобілів на основі програмного забезпечення Prodiags. Актуальність обраної проблематики для проведення науково-технічної онлайн-конференції не викликає сумнівів, оскільки сьогоднішні питання розвитку альтернативних джерел енергії на автомобільному транспорті в кожній державі є чи не найважливішим.

Із вступним словом про етапи еволюції альтернативних джерел енергії на автомобільному транспорті та необхідність підготовки фахівців в даній галузі виступив директор коледжу М.Г. Брегін.

Гостями конференції були Остап Коляса, к.т.н., доцент кафедри автомобілебудування Національного університету «Львівська політехніка», та адміністрація Рівненського автотранспортного коледжу: Олександр Марунич, директор коледжу, Валентина Богачук, заступник директора з навчально-виробничої роботи, Василь Груба, голова ЦК.

Конференція проходила у формі онлайн-доповідей, які супроводжувалися презентаціями та відеосюжетами.

Розпочали роботу конференції представники компанії HMV-Systems – Virgo Tiitsu, голова правління, та Edgars Jekabsons, інженер-діагност, – з доповіддю на тему «Впровадження гібридних і електричних транспортних засобів»

Продовжили роботу конференції викладачі та студенти Хмельницького політехнічного коледжу Львівської політехніки, які розглянули питання перспектив розвитку біогазових технологій в ЄС і Україні та їхнього використання на автомобільному транспорті, методи побудови силових перетворювачів для електротранспорту та водень як альтернативу автомобільного палива.

Завершували роботу конференції студенти Львівського автомобільно-дорожнього коледжу Національного університету «Львівська політехніка» політехніка» з доповідями про паливні елементи та перспективи розвитку автомобільного транспорту.

Учасникам та доповідачам конференції були вручені сертифікати.

Міжнародна науково-технічна конференція відбулася на належному організаційному та науковому рівні. Обрана тема науково-технічної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики. У зв’язку з актуальністю піднятих питань за результатами конференції буде опубліковано Збірник матеріалів тез та доповідей учасників конференції.