Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
на лекції з «Дефектології»

Студенти-психологи з Інституту права та психології відтепер мають змогу дізнатися чимало корисного про актуальні аспекти дефектології в рамках курсу «Корекційна педагогіка і спеціальна психологія».

– Питання інклюзії та інтеграції осіб із особливостями розвитку в сучасному суспільстві надзвичайно актуальні. Тому ми вирішили запровадити курс «Дефектологія» для студентів третього курсу з напрямів «Психологія» і «Психологічна допомога особам із особливостями в розвитку» (за вибором магістрів). Новизна цього курсу в тому, що планую провести ряд лекцій, на які запрошуватиму саме осіб із особливостями розвитку, а також проводитиму практичні заняття в структурах, де такі люди навчаються чи працюють, – розповіла ініціатор запровадження курсу старший викладач кафедри теоретичної та практичної психології ІНПП Лариса Малинович.

Уже на першій лекції з «Дефектології» студенти мали можливість поспілкуватися з Мартою Ніколаєвою (хвора на ДЦП), яка має намір відкрити в Політехніці ресурсний центр для людей з обмеженими можливостями. Дівчина розповіла студентам про специфіку роботи з дітьми, які хворі на ДЦП, зокрема поділилася досвідом такої роботи в школі, де навчалася.

Наступну лекцію студентам прочитає керівник Ресурсного центру для людей з вадами зору Львівської політехніки, очільник Львівського обласного осередку ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко.

на лекції з «Дефектології» на лекції з «Дефектології» на лекції з «Дефектології» на лекції з «Дефектології»