Золочівський коледж Львівської політехніки
в Карпатах

Щороку студенти і викладачі Золочівського коледжу подорожують у різні куточки України. 8–9 жовтня 2016 року здійснено підйом на гору Хом’як.

Гора Хом’як належить до тієї частини Карпат, яку звуть Горганами. Їх круті вершини всипані камінням – «горганами», саме завдяки цим розсипищам так і назвали цей гірський масив. Гора Хом’як є одним із улюблених місць, куди найчастіше подорожують туристи, оскільки підйом є не надто складним та затяжним у часі. Висота гори Хом’як – 1542 метри, з її вершини чудово видно сусідні гори.

Шлях до гори проходив через добре протоптану стежку через ліс, що в’ється довгими серпантинами. Цей підйом тягнувся аж до самої полонини Хом’як, на частині шляху вже лежав сніг. З вершини присутні милувалися надзвичайними краєвидами сусідніх гір.

Окрім підйому на гору Хом’як, учасники походу можливість побувати на Женецькому водоспаді, який розташований між масивами хребтів Явірника і Хом’яка-Синяка, біля сіл Микуличин і Татарів. Водоспад Женецький Гук утворився у післявоєнні роки внаслідок повені. Вода вільно падає з висоти 10 м. Місцеві жителі назвали водоспад Гук через шум, гул, що доноситься від нього. І ще представники коледжу встигли відвідати Буковель – найбільший гірськолижний курорт України.

Ця подорож була сповнена позитивними емоціями, неймовірними враженнями від побаченого, які запам’яталися кожному назавжди.

в Карпатах в Карпатах в Карпатах