At Polytechnic opened Memorial in honor of Heroes of Heaven hundreds

Прес-служба Львівської політехніки
відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні
7 вересня 2016 року в Національному університеті «Львівська політехніка» урочисто відкрили й освятили меморіал на честь Героїв Небесної сотні та загиблих воїнів АТО

7 вересня 2016 року в Національному університеті «Львівська політехніка» урочисто відкрили й освятили меморіал на честь Героїв Небесної сотні та загиблих воїнів АТО. У місті Лева це перший такий комплекс, до створення якого долучилися сотні львівських політехніків.

Місце встановлення та ідея створення меморіалу належить проректору з навчально-виробничої роботи університету Володимиру Крайовському, а втілення та реалізація проекту панно – директорові Інституту архітектури Богдану Черкесу та компанії «Soft Serve». Авторами його є вихованка цього інституту Христина Чорноус та її колеги. Розміщено меморіальний комплекс поблизу головного корпусу Університету на території науково-технічної бібліотеки поряд зі статуєю Матері Божої.

– У всі часи й у всіх народів найвищий подвиг – це віддати життя за Батьківщину, – з такими словами до присутніх звернулася голова Ради Товариства «Просвіта» Львівської політехніки професор Христина Бурштинська.

Недаремно Політехніка так жваво відгукнулася на створення комплексу пам’яті загиблих героїв. Адже тисячі викладачів і студентів брали участь у відстоюванні європейського вибору під час Революції гідності. Університетська спільнота активно долучається до збирання коштів, які скеровує для допомоги воїнам у зоні АТО.

З теплими слова звернувся до присутніх ректор Університету професор Юрій Бобало, який запевнив, що Львівська політехніка й надалі буде активно підтримувати наших військовиків. І не тільки збиранням добровільних внесків, а й активною роботою науковців над оборонними замовленнями.

Під час вшанування світлої пам’яті українських патріотів отець Тарас Жеплинський та студентський капелан Юрій Остапюк провели освячення меморіалу. Присутні віддали шану загилим хвилиною мовчання.

Після завершення урочистості фронтовими спогадами з присутніми поділився вихованець Львівської політехніки, а нині офіцер Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного Руслан Філіпсонов, який закликав усіляко підтримувати наших побратимів, які зі зброєю на руках захищають Україну, згуртуватися і перемогти ворога.

відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні відкриття меморіалу на честь Героїв Небесної сотні