Ректор Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

У цей благословенний і величний день хочу щиро привітати всіх наших колег – жінок-матерів!

У Львівській політехніці, де традиційно превалюють суто чоловічі професії, завжди в особливій пошані була, є і буде жінка – талановитий педагог і вчений, допитлива й наполеглива студентка, дбайлива охоронниця домашнього вогнища.

Через усе своє життя – від народження і до останнього подиху – несемо ми у своїй душі єдиний і неповторний образ рідної неньки. Вона за будь-яких обставин завжди нас зрозуміє і пробачить, пошкодує і самозречно буде любити незважаючи ні на що.

Невичерпна щедрість турботливого материнського серця повсякчас зігріває нас, сила духу – захоплює, а краса – вселяє віру в те, що світ буде врятовано.

Українська сім’я, у якій незамінну роль відіграє Матір-берегиня, завжди була найважливішим осередком, що зберігає й передає з покоління в покоління невмирущі надбання нашого народу. Гармонійний та міцний союз родини і держави – один із головних чинників їхнього взаємного процвітання, добробуту й благополуччя.

Надзвичайно проникливо й чутливо сказав про місію Матері у цьому світі великий шотландець Вільям Воллес: «Рука, що гойдає колиску, править світом».

Від усієї душі бажаю Вам, шановні й любі матері, безмежного щастя, миру і добра! Нехай у цей святковий весняний день сповняться всі Ваші найзаповітніші мрії, а прийдешнє Ви зустріли з Вірою, Надією і Любов’ю! А ми – чоловіки – зробимо все, щоб це неодмінно сталося!


Ректор Національного університету «Львівська політехніка,
голова Ради ректорів Львівщини
професор Юрій Бобало